petak, 29. srpnja 2016.

Kremaste plazma kocke

Za biskvit:
  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • 3 žlice kakaa
  • 1,5 dl ulja
  • 1 vanilin šećer (može i onaj okusa ruma)
  • 1 prašak za pecivo
  • Za preljev: 3 dl čokoladnog mlijeka
Za kremu:
  • 30 dkg mljevenog plazma keksa
  • 15 dkg šećera u prahu
  • 4 dl milerama
  • 2 dl slatkog vrhnja (hulala, hole ili neko slično)
  • I još: 500 ml mliječnog vrhnja za šlag
PRIPREMA:
  1. Za biskvit odvojiti žumanjke i bjelanjke. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodati tada ulje, kratko promiksati, pa dodati i kakao i brašno sa praškom za pecivo. Kuhačom umiješati posebno tučeni snijeg od bjelanjaka. Izliti u namašćen i pobrašnjen lim srednje veličine (35×28 cm je moj), poravnati i peći na 180ºC 25 min. Još vrući biskvit preliti ravnomjerno hladnim čokoladnim mlijekom. Pustiti da se sve upije i da se prohladi.
  2. Za kremu miksati mileram sa šećerom u prahu, dodati plazma keks i na kraju posebno tučeno slatko vrhnje.
  3. Ohlađeni biskvit premazati kremom. Preko svega staviti tučeno slatko vrhnje i dobro rashladiti. Poslužiti rezano na kocke.

Nema komentara:

Objavi komentar