petak, 29. srpnja 2016.

Kokos kocke

SASTOJCI
  • BISKVIT:
  • 4 jaja
  • 12 žlica šećera
  • 12 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 dcl ulja
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 žlica kakaa
  • NADJEV:
  • ½ l mlijeka
  • 3 žlice brašna
  • 10 žlica šećera
  • 10 dkg kokosa
  • GLAZURA:
  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • 3 žlice vode
  • 3 žlice šećera
  • 8 dkg margarina

    IZRADA BISKVITA I SLAGANJE KOCKI

    1. Izradite jaja i postepeno dodajte šećer, brašno, prašak za pecivo, ulje, mlijeko, sve zajedno izmješati.
    2. Podijelite na dva dijela i u jedan dodati kakao, a drugi ostaviti.
    3. Dio sa kakaom ulijte u tepsiju.
    4. Stavite peći u zagrijanu rernu na 170 stupnjeva, samo dok se ne uhvati korica 10-tak minuta.
    5. Izvadite iz rerne i nadjev prelijte na polupečeni biskvit, a preko nadjeva ostatak svijetlog biskvita.
    6. Vratite sve skupa u rernu i pecite još nekih 25 – 30 minuta (ovisno o rerni), provjerite čačkalicom da li je pečeno.
    7. Napravite glazuru koju salijete po površini, po želji ja sam malo posipala kokosom.

    NADJEV OD KOKOSA

    1. Kada stavite peći biskvit sa kakaom, odmah krenete na pripremu nadjeva.
    2. Pomiješate brašno i šećer sa malo mlijeka, ostatak staviti kuhati.
    3. U kuhano mlijeko ubacite pomiješano brašno sa šećerom i još kuhate dok se ne počnu pojavljivati prvi mjehurići.
    4. Ubacite kokos, sve izmješate.


Nema komentara:

Objavi komentar