Sastojci
- Prhko tijesto:
- 350 grama brašna
- 180 grama maslaca ili margarina
- 150 grama šećera
- 4 žumanjka
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 2 žlice kiselog vrhnja
- vanilija
- Nadjev:
- 4 bjelanjka
- 170 grama šećera
- 2 čvrsta jogurta (180g)
- 2 kisela vrhnja (180 g)
- 6 žlica brašna
- voće po želji
Priprema
- 1Umjesite prhko tijesto pa ga podjelite u dva dijela.Jedan dio razvaljajte i stavite u protvan 20x30 a drugi dio u frižider.
- Za nadjev istucite snijeg sa šećerom. Posebno pomješajte vrhnje, jogurt i brašno pa dodajte u snijeg i lagano žlicom promješajte. Ulijte na prvu koru pa stavite voće koje malo utisnite u nadjev.
- Ostatak tijesta naribajte na ribež pa stavite peći na 170 stupnjeva dok ne dobije boju.
- I TO JE TO...
- 1
Nema komentara:
Objavi komentar