- 1 l +3 dl mlijeka
- 150 gr šećera
- 200 gr griza
- 100 gr mliječne čokolade
- 5 dl slatke pavlake
- 250 gr putera
- 300 gr petit keksa
- 2 vanil šećera
Priprema
- U šerpu sipati 1 l mlijeka, dodati šećer, vanil šećer i izlomljenu mliječnu čokoladu pa kuvati dok ne proključa. Potom dodati griz i nastaviti sa kuvanjem na umjerenoj temperaturi mješajući sve vrjeme dok se ne dobije odgovarajuća gustina.Kuvani griz ostaviti da se ohladi, zatim dodati puter i umutit mikserom.
- Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
- Petit keks umakat u mlijeko i njime prekriti dno tepsije, premazati sa pola pripremljenog fila a potom nanijeti pola šlaga od slatke pavlake.Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio pripremljen materijal.Kolač ostaviti da se stegne, isjeći na kocke i ukrasiti po želji.
četvrtak, 28. srpnja 2016.
Griz kolač
SASTOJCI:
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar