četvrtak, 28. srpnja 2016.

Medena pita

Sastojci

  • tijesto
  • jaje
  • 10-15dkg šećera
  • 2 pune žl meda
  • 5 žlica mlijeka
  • 4dkg masti(ili puna žlica)
  • 45dkg brašna
  • prašak za pecivo
  • 1-2 žl kakaa

  • krema
  • 1 l mlijeka
  • 25dkg margarina
  • 10 žl brašna(oko17 dkg)
  • 15-20dkg kristal šećer
  • šećer u prahu
  • Priprema



    1. Tijesto:
      Jaje,šećer, mast, med i mlijeko
      staviti u zdjelu pa na vatru, miješajući
      dok ne počme vriti.
      Maknuti i ostaviti sa strane da se potpuno
      ohladi.
      U HLADNO dodati 40 dkgbrašna sa praškom
      i kakaom, mijesiti i dodavati drugo brašno
      da se ne lijepi.Ako vidite da vam se tijesto mrvi, dodajte žlicu do dvi mlijeka.Možete to i ostaviti u frižider pa valjati kasnije.
      savjet
      Izrezati 4 kom pek papira veličine DONJE obrnute tepsije(tepsija je gornje veličine za ovu dozu33×21)
      i na svaku valjati tijesto, samo po malo pobrašniti, da se bolje valja, pa odmah sjeći višak(od papira),lakše je.Peče se na OBRNUTOJ strani tepsije.
      Svaku koru peći na 180c, kratko jer brzo budu gotove(oko 4-5 min)
      gore se vidi ako počme tamniti, maknuti(tamno ne škodi)i stavljati drugu)
      Kad se vade budu meke, ali se one naknadno skroz stvrdne(to je u redu)
      Krema:
      U mlijeko promiješati brašno i kristal šaćer, te kuhati.
      U hladno dodati margarin i još šećera u prahu(dok ne vidite da
      vam je dosta slatko),krema mora biti bar malo slatka.
      Kremom mazati kore, a kad namažete gornju, pospite po njoj malo
      čokolade u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar