nedjelja, 31. srpnja 2016.

Kokos torta sa eurokremom

SASTOJCI
  • KORE:
  • 8 bjelanjaka
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g kokosa
  • 20 g brašna
  • FIL:
  • 50 g pudinga od vanilije
  • 600 ml mlijeka
  • 50 g kokosa
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • OSTALO:
  • 6 žlica tamnog eurokrema
  • malo kokosa za ukrašavanje
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • mlijeko za prskanje kora

    KORE OD KOKOSA

    1. Umutite bjelanjke u čvrst snijeg.
    2. Postepeno dodajte šećer u prahu.
    3. Na kraju dodajte kokos i brašno, te kuhačom sve sjedinite.
    4. Dno kalupa obložite masnim papirom (moj je promjera 26 cm) i salijte smjesu.
    5. Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta, provjerite čačkalicom da li je pečeno.
    6. Ohladite koru i podijelite na dva dijela.
    7. Svaku koru malo poprskajte sa mlijekom.

Nema komentara:

Objavi komentar