petak, 29. srpnja 2016.

Mađarica

Sastojci

  • KORE 50 dkg glatkog brašna
  • 20 dkg šećera u prahu
  • 2 cijela jaja
  • 5 dkg margarina
  • 1 crveno vrhnje
  • 1 prašak za pecivo
  • KREMA 1 l mlijeka
  • 9 dkg oštrog brašna
  • 20 dkg šećera
  • 20 dkg čokolade
  • 1 margarin
  • GLAZURA 15 dkg čokolade za kuhanj (najbolje Dorina)
  • 12 dkg margarina
  • 2 žlice ulja
  • Priprema


    1. U zdjeli prvo pomiješaj brašno , prašak za pecivo i šećer u prahu ( ako ima grudica u šećeru dobro sve miješati rukama da se grudice razbiju) , zatim dodati margarin i razraditi rukama .Zatim dodati razmućena jaja i 2-3 žlice crvenog vrhnja i do kraja umijesiti tijesto .

    2. Tijesto podijeliti na 5 jednakih dijelova ( može i 6 ali meni bolje ispadne sa 5 kora ) . Razvaljati koru u veličini lima  te staviti na papir za pečenje na okrenuti lim . Prije pečenja koru ispikati vilicom .

    3. Kada se kore ohlade kuhati kremu .U mlijeko staviti čokoladu , pustiti da mlijeko zakipi (miješajući da se čokolada otopi ) . Brašno i šečer razmutiti u malo mlijeka i ukuhati kao puding u mlijeko i čokoladu .Kuhati nekoliko minuta , maknuti s vatre i odma u kipuće dodati margarin na listiće i dobro miješati dok se sav margarin ne rastopi .

    4. Kore filati sa vrućom kremom OBAVEZNO .
      Ostaviti da se mađarica ohladi i staviti neki teret na nju te ostaviti tako najmanje 6 sati .

    5. Na kraju ide čokoladna glazura .
      Glazuru obavezno kuhati na pari .

    6. Dobar tek !

Nema komentara:

Objavi komentar