Sastojci
- KORE 50 dkg glatkog brašna
- 20 dkg šećera u prahu
- 2 cijela jaja
- 5 dkg margarina
- 1 crveno vrhnje
- 1 prašak za pecivo
- KREMA 1 l mlijeka
- 9 dkg oštrog brašna
- 20 dkg šećera
- 20 dkg čokolade
- 1 margarin
- GLAZURA 15 dkg čokolade za kuhanj (najbolje Dorina)
- 12 dkg margarina
- 2 žlice ulja
Priprema
- U zdjeli prvo pomiješaj brašno , prašak za pecivo i šećer u prahu ( ako ima grudica u šećeru dobro sve miješati rukama da se grudice razbiju) , zatim dodati margarin i razraditi rukama .Zatim dodati razmućena jaja i 2-3 žlice crvenog vrhnja i do kraja umijesiti tijesto .
- Tijesto podijeliti na 5 jednakih dijelova ( može i 6 ali meni bolje ispadne sa 5 kora ) . Razvaljati koru u veličini lima te staviti na papir za pečenje na okrenuti lim . Prije pečenja koru ispikati vilicom .
- Kada se kore ohlade kuhati kremu .U mlijeko staviti čokoladu , pustiti da mlijeko zakipi (miješajući da se čokolada otopi ) . Brašno i šečer razmutiti u malo mlijeka i ukuhati kao puding u mlijeko i čokoladu .Kuhati nekoliko minuta , maknuti s vatre i odma u kipuće dodati margarin na listiće i dobro miješati dok se sav margarin ne rastopi .
- Kore filati sa vrućom kremom OBAVEZNO .Ostaviti da se mađarica ohladi i staviti neki teret na nju te ostaviti tako najmanje 6 sati .
- Na kraju ide čokoladna glazura .Glazuru obavezno kuhati na pari .
- Dobar tek !
Nema komentara:
Objavi komentar