četvrtak, 28. srpnja 2016.

Milk kocke

Sastojci:
KORE

  • jaja
  • 6 kaš. šećera
  • 6 kaš. brašna
  • prašak za pecivo
  • 4 kaš. kakaoa
  • 6 kaš. tople vode

  • Milk krem
  • 1l mleka
  • 100 g gustina
  • 4 kaš. šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 250 g margarina
  • 150 g šećera u prahu

  • Toping
  • 200 g mlečne čokolade
  • 5 kaš. mleka
  • 4 kaš. šećera
  • 150 g margarina
  • Priprema

    1. Kore:

    2. Jaja umutiti sa šećerom.

    3. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. i sve lagano zamešati.

    4. Dodati i vodu i sjediniti masu.

    5. Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).

    6. Peći na 180 C, 20 min.
      Milk krem:

    7. Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.

    8. U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri.

    9. U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnugustinu.

    10. Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
      Toping:
    11. 1.
      Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.
      Filovanje:
      Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak.

Nema komentara:

Objavi komentar