nedjelja, 31. srpnja 2016.

Torta od oraha sa bijelom čokoladom

SASTOJCI
  • BISKVIT:
  • 6 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica brašna
  • 2 žlice mljevenih oraha
  • prstohvat cimeta
  • FIL:
  • 230 ml mlijeka
  • 30 gr gustina
  • 200 gr šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 100 gr bijele čokolade
  • 150 gr mljevenih oraha
  • 2 čepa ruma
  • 250 gr Zvijezda margarina
  • DEKORACIJA:
  • mljeveni i krupni orasi
  • istopljeni karamel od šećera

    BISKVIT SA ORASIMA

    1. Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom.
    2. Dodajte brašno, orahe i prstohvat cimeta, te zajedno izradite.
    3. Čvrsto izrađeni snijeg od bjelanjaka dodajte u smjesu sa žumanjcima i lagano kuhačom sjedinite.
    4. Na dno kalupa  postavite masni papir, ovdje možete vidjeti da sam koristila obruč, mada je svejedno.
    5. Ulijte pripremljenu smjesu i stavite peći na 180 stupnjeva 25 minuta.
    6. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, zatim ga prerežite na dva jednaka dijela.

    FIL OD ORAHA I BIJELE ČOKOLADE

    1. Gustin, šećer, vanilin šećer pomiješajte sa malo mlijeka, a ostatak stavite kuhati.
    2. U uzavrelo mlijeko umiješajte pripremljene sastojke i kuhajte dok ne postane gusto.
    3. Sklonite sa vatre i dodajte iskidanu čokoladu, miješajte sve dok se ne istopi sva čokolada.
    4. Dodajte mljevene orahe i rum, te sve zajedno izmješajte i ostavite da se ohladi.
    5. U hladno izrežite na trakice Zvijezda margarin sobne temperature, zatim sve sjedinite.


Nema komentara:

Objavi komentar