nedjelja, 31. srpnja 2016.

Lješnjak torta

SASTOJCI
  • BISKVIT:
  • 10 bjelanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 6 žlica brašna
  • ½ praška za pecivo
  • 150 gr mljevenih lješnjaka
  • FIL:
  • ½ l mlijeka
  • 10 žlica šećera
  • 1 puding od vanilije
  • 10 žumanjaka
  • 3 žlice brašna
  • 250 gr margarina
  • 100 gr šećera u prahu
  • OSTALO:
  • ½ l šlaga
  • 150 gr mljevenih lješnjaka

    BISKVIT OD LJEŠNJAKA

    1. Izradite bjelanjke i polako dodajte šećer.
    2. Posebno pomiješajte brašno i prašak za pecivo, te lagano dodajte u bjelanjke.
    3. Dodajte lješnjake i sve sjedinite.
    4. Ulijte dio smjese tanko u okrugli kalup (moj je 26 cm) na kome ste prethodno postavili masni papir.
    5. Pecite na 180 stupnjeva 10–12 minuta.
    6. Ponovite postupak još tri puta tako da na kraju dobijete četiri kore.

Nema komentara:

Objavi komentar