Sastojci
- Za biskvit
- 6 kom bjelanjaka
- 15 dkg šećera
- 15 dkg mljevenih oraha /lješnjaka/
- 3 dkg krušnih mrvica /prezli/
- 3 dkg brašna oštrog
- 1/2 kom praška za pecivo
- 1 kom vanilin šećer
- Za fil
- 1/2 l mlijeka
- 15 dkg šećera
- 6 kom žumanjaka
- 1 kom vanilin šećer /po želji/
- 1 kom puding od vanilije
- 1 kom velika žlica vrhom brašna
- 1 kom margarina /25 dkg/
- 10 dkg tamne čokolade
- Ostali sastojci
- 25 dkg petit beurre keksa
- malo mlijeka za natopiti petit keks
- 5 dkg mljevenih oraha
Priprema
- Od sastojaka za biskvit napravi biskvit, stavi ga u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju veličine 35X28 i peci na160-180 C, kada se ispeće ohladi ga, u međuvremenu skuhaj fil i u hladno dodaj izrađeni 1 margarin, pola žute smjese stavi na biskvit, na njega poslaži petit beure kekse koje si na kratko natopila u mlijeko, u drugu polovicu fila dodaj 10 dkg otopljene tamne čokolade i stavi ga na petit kekse, odozgo pospi sa mljevenim orasima, možeš još naribati gore i čokoladu.
- Dobar tek!!!!
Nema komentara:
Objavi komentar