Sastojci
- žuti biskvit;
- 4 jaja
- 20 dag šećera
- 1 dcl ulja
- 1 dcl mlijeka
- 20 dag oštrog brašna
- tamni biskvit;
- 4 jaja
- 20 dag šećera
- 1 dcl ulja
- 1 dcl mlijeka
- 20 dag brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 2 v.ž kakaa
- premaz:
- 8-10 v.ž džema od smokvi(marelice,breskve,višnje...)
- preljev;
- 15 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 1,5 dcl vode
- 1,5 dcl ruma
- sok od 2 naranče
- čokoladna glazura;
- 15 dag čokolade za kuhanje
- 3 v.ž ulja
Priprema
1.
Ispecite 2 biskvita -jedan žuti i jedan smeđi u velkom limu od električne pećnice.Žumanjke izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlijeko,brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka.U smeđi dodajte i prašak za pecivo i kakao..Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta.Žuti biskvit prerežite na pola kako bi dobili 2 jednake biskvitne kore.Tamni biskvit izmrvite.
2.
Dok se biskviti peku skuhajte preljev od šećera,vode,ruma i soka od naranče.Svaku žutu biskvitnu koru dobro namažite džemom po želji.Izmrvljeni tamni biskvit prelijte ohlađenim prokuhanim preljevom.Rukama dobro promiješajte.Stavite i dobro stisnite na prvu koru premazanu džemom.Poravnajte pa prekrijte s drugom žutom korom -tako da vam strana s džemom bude okrenuta prema dole.Dobro pritisnite.
3.
4.
Za čokoladnu glazuru otopite na pari čokoladu za kuhanje s par žlica ulja.Time prelijte kolač i dobro ohladite.Kod rezanja nož umačite u vrću vodu kako vam čokoladna glazura nebi pucala.
4.
Po želji kolač umjesto čokoladne glazure možete ukrasiti i šlag pjenom.
Nema komentara:
Objavi komentar