Sastojci
- Tamni dio
- 15o gr mljevenoga keksa
- 75 gr šećera u prahu
- 75 gr naribane čokolade za kuhanje
- 1 dcl kuhane i ohlađene crne kave
- malo ruma (ako volite, ja stavim dvije žlice)
- Bijeli dio
- 75 gr kokosa
- 75 gr maslaca ili margarina
- 75 gr šećera u prahu
- Žuti dio
- 2 tvrdo kuhana žumanjka
- 60 gr maslaca ili margarina
- 40 gr šećera u prahu (ako volite slađe dodajte više)
Priprema
- Izmiješaj dobro sastojke za bijeli i crni dio.
- Između dva papira za pečenje razvaljaj prvo tamnu, a zatim na nju i bijelu smjesu.
- Žumanjke tvrdo skuhaj, izdrobi i dobro izmiješaj s maslacem i šećerom u prahu.
- Kremu razmaži po bijeloj smjesi.
- Pomoću papira zamotaj roladu i ostavi na hladnom da se dobro stegne.
Posluživanje
Možete i zamrznuti i smrznutu rezati oštrim nožem kada vam zatreba. Ovo je smjesa za jednu roladu. O veličini žumanjaka ovisi i količina maslaca i šećera u prahu, ovo je okvirno za dva srednja žumanjka.
Nema komentara:
Objavi komentar