četvrtak, 28. srpnja 2016.

Trobojna rolada

Sastojci

  • Tamni dio
  • 15o gr mljevenoga keksa
  • 75 gr šećera u prahu
  • 75 gr naribane čokolade za kuhanje
  • 1 dcl kuhane i ohlađene crne kave
  • malo ruma (ako volite, ja stavim dvije žlice)

  • Bijeli dio
  • 75 gr kokosa
  • 75 gr maslaca ili margarina
  • 75 gr šećera u prahu

  • Žuti dio
  • tvrdo kuhana žumanjka
  • 60 gr maslaca ili margarina
  • 40 gr šećera u prahu (ako volite slađe dodajte više)
  • Priprema


    1. Izmiješaj dobro sastojke za bijeli i crni dio.

    2. Između dva papira za pečenje razvaljaj prvo tamnu, a zatim na nju i bijelu smjesu.

    3. Žumanjke tvrdo skuhaj, izdrobi i dobro izmiješaj s maslacem i šećerom u prahu.

    4. Kremu razmaži po bijeloj smjesi.

    5. Pomoću papira zamotaj roladu i ostavi na hladnom da se dobro stegne.

    Posluživanje

    Možete i zamrznuti i smrznutu rezati oštrim nožem kada vam zatreba. Ovo je smjesa za jednu roladu. O veličini žumanjaka ovisi i količina maslaca i šećera u prahu, ovo je okvirno za dva srednja žumanjka.

Nema komentara:

Objavi komentar