četvrtak, 28. srpnja 2016.

Mozart kolač

Sastojci

  • Biskvit
  • jaja
  • 18 dag šećera
  • 20 dag brašna
  • prašak za pecivo
  • 2 dl mlijeka
  • 2 dl ulja
  • 10 veeelikih žlica oraha

  • Krema
  • 0,5 l mlijeka
  • puding od vanilije
  • 2 žlice brašna
  • 25 dag šećera
  • 25 dag margarina
  • Priprema


    1. Za biskvit najprije izmiksati jaja sa šećerom, dodati ulje i mlijeko i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo i orasima (po potrebidodati brašna). Smijesu izliti u lim (manji) prekriven pek papirom. Peći na 180 C. Kad je gotov izvaditi iz lima, skinuti papir, a hladan prerezati vodoravno na pola.
      Za kremu skuhati puding s brašnom i šećerom na mlijeku. Ohladiti. Margarin pjenasto izraditi, a zatim izmiješati s kremom. Kremu podijeliti na dva dijela. Slagati : biskvit, polovina kreme, biskvit, druga polovina kreme. Na kraju posuti mljevenim orasima.

Nema komentara:

Objavi komentar