četvrtak, 28. srpnja 2016.

Rafaelo kuglice

Sastojci

  • 10 dkg kokos brašna
  • 10 dkg šećera u prahu
  • 10 dkg bijele čokolade
  • vanilin šećer
  • malo mlijeka
  • 10 dkg lješnjaka koje prepržite
  • 5 dkg kokos brašna za ukras
  • Priprema


    1. U posudu stavite kokos, šećer u prahu, vanilin šećer, naribajte na krupnom ribežu bijelu čokoladu. Sve zajedno promješajte rukom.

    2. U smjesu dodajte malo mlijeka i zamijesite tijesto da ne bude previše mekano, nego  malo čvršće.

    3. Pravite kuglice u koje stavite prženi lješnjak kojeg ste ogulili od ljuskica. Između dlanova formirajte kuglicu.

    4. Kuglice uvaljajte u kokos brašno, kada ste gotovi stavite ih na hladno da se stegnu.

    5. Dobar tek !

Nema komentara:

Objavi komentar