Čokoladna torta sa malinama
POTREBNO:- 4 jaja
- 130 g šećera
- 100 g oštrog brašna
- 180 g maslaca
- 300 g čokolade za kuhanje, fine tamne
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 vanilin šećera (s okusom ruma bilo bi super)
- 250 g malina
PRIPREMA:- Otopiti u manjoj posudici čokoladu sa maslacom. Uz miješanje prohladiti.
- Miksati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno i prašak za pecivo i na kraju umiksati otopljenu čokoladu s maslacom. Na kraju svega umiješati lagano kuhačom maline.
- Smjesu izliti u kalup za torte (26 cmØ) koji prethodno treba namastiti i pobrašniti, poravnati i peći u pećnici zagrijanoj na 170ºC 40 minuta.
- Tortu prohladiti, maknuti obruč, posipati kakaom te poslužiti rezanu na šnite uz slatko vrhnje i eventualno malo preljeva ili džema od malina.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar