četvrtak, 21. srpnja 2016.

Čokoladna torta sa malinama


POTREBNO:
  • 4 jaja
  • 130 g šećera
  • 100 g oštrog brašna
  • 180 g maslaca
  • 300 g čokolade za kuhanje, fine tamne
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 vanilin šećera (s okusom ruma bilo bi super)
  • 250 g malina
PRIPREMA:
  1. Otopiti u manjoj posudici čokoladu sa maslacom. Uz miješanje prohladiti.
  2. Miksati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno i prašak za pecivo i na kraju umiksati otopljenu čokoladu s maslacom. Na kraju svega umiješati lagano kuhačom maline.
  3. Smjesu izliti u kalup za torte (26 cmØ) koji prethodno treba namastiti i pobrašniti, poravnati i peći u pećnici zagrijanoj na 170ºC 40 minuta.
  4. Tortu prohladiti, maknuti obruč, posipati kakaom te poslužiti rezanu na šnite uz slatko vrhnje i eventualno malo preljeva ili džema od malina.
Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar