nedjelja, 31. srpnja 2016.

Mileram torta sa šumskim voćem

SASTOJCI
  • TIJESTO:
  • 250 gr brašna
  • 100 gr šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 80 gr margarina ili maslaca
  • 1 jaje
  • FIL:
  • 500 ml mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 200 gr šećera
  • 800 gr milerama
  • OSTALO:
  • voće po želji
  • 1 preljev za tortu
  • malo šlaga za dekoraciju
  • po želji koja voćkica za dekoraciju sa šlagom

    PRHKO TIJESTO I MILERAM TORTA

    1. U posudu stavite brašno pomiješano sa praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšani margarin i jaje, ta sve zajedno izmijesite. Nije potrebno stavljati u frižider.
    2. Tijesto razvaljajte na masnom papiru.
    3. Prenesite ga u kalup (26 cm) koji ste prethodno pouljili i pobrašnili kako dno tako i bočne stranice. Pažljivo postavite tijesto, a ako i pukne negdje lako ćete prstima popraviti. Višak koji bude virio iznad obruča odrežite.
    4. Puding i šećer umutite sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
    5. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljen puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
    6. Čim skinete sa vatre dodajte mileram, sjedinite.
    7. Odmah izlijte u pripremljeni kalup sa tijestom.
    8. Isto tako možete odmah složiti željeno voće.

    9. Stavite sve zajedno peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva 70 minuta.
    10. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice i odmah ga možete preliti preko torte, ta staviti u frižider.



Nema komentara:

Objavi komentar