nedjelja, 31. srpnja 2016.

Bounty torta sa kokosom

SASTOJCI
  • KORE:
  • 18 bjelanjaka
  • 300 gr šećera
  • 210 gr kokosa
  • malo soli
  • FIL:
  • 22 žumanjka
  • 240 gr šećera
  • 600 gr čokolade za kuhanje
  • 500 gr margarina
  • 120 ml mlijeka

KORE OD BJELANJAKA

1. U 6 bjelanjaka dodajte prstohvat soli i izradite u čvrsti snijeg.
2. Dok miksate postepeno dodavajte 100 gr šećera, tada ćete dobiti lijepu pjenastu smjesu.
3. Dodajte 70 gr kokosa i nastavite lagano miješati kuhačom, dok sve ne sjedinite.
4. Smjesu rasporedite po tepsiji na masni papir.
5. Rernu prethodno zagrijte na 180 stupnjeva i u trenutku kada stavite u rernu okrenite na 150 stupnjeva i pecite 30 minuta.
6. Koru ostavite da se ohladi.
7. Postupak ponovite još dva puta, tako da dobijete tri jednake kore.

Nema komentara:

Objavi komentar