- KORE:
- 18 bjelanjaka
- 300 gr šećera
- 210 gr kokosa
- malo soli
- FIL:
- 22 žumanjka
- 240 gr šećera
- 600 gr čokolade za kuhanje
- 500 gr margarina
- 120 ml mlijeka
KORE OD BJELANJAKA
1. U 6 bjelanjaka dodajte prstohvat soli i izradite u čvrsti snijeg.2. Dok miksate postepeno dodavajte 100 gr šećera, tada ćete dobiti lijepu pjenastu smjesu.
3. Dodajte 70 gr kokosa i nastavite lagano miješati kuhačom, dok sve ne sjedinite.
4. Smjesu rasporedite po tepsiji na masni papir.
5. Rernu prethodno zagrijte na 180 stupnjeva i u trenutku kada stavite u rernu okrenite na 150 stupnjeva i pecite 30 minuta.
6. Koru ostavite da se ohladi.
7. Postupak ponovite još dva puta, tako da dobijete tri jednake kore.
Nema komentara:
Objavi komentar