četvrtak, 28. srpnja 2016.

Havana torta

Sastojci

  • tijesto
  • jaja
  • žlice šećera
  • žlice brašna
  • malo praška za pecivo
  • krema
  • 1/2 l mlijeka
  • 1/2 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
  • 15 dkg šećera
  • kesica želatine u prahu od 10gr
  • 15 dkg poprženih lješnjaka
  • 15 dkg napolitanki sa lješnjacima (jadro) 

  • Priprema


    1. 
    ugrijat peć na 160°C

    2. 
    Zamutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pec., stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak min.

    3. 
    Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag

    4. 
    Ugrijat mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladit i dodat u to ulupano slatko vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake OBAVEZNO popržit na tavi ili stavit malo u pećnicu), kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.

    5. 
    Na pećeni (hladni) biskvit namazat cijelu kremu i ohladit (u kalupu!!!)

    6. 
    Ukrasite po želji,... ova na slici je ukrašena šlagom iz kesice (trebala su mi 3 šlaga), jedno 2 reda naribane čokolade i kandirane višnje :)

Nema komentara:

Objavi komentar