Sastojci
- tijesto
- 3 jaja
- 3 žlice šećera
- 3 žlice brašna
- malo praška za pecivo
- krema
- 1/2 l mlijeka
- 1/2 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
- 15 dkg šećera
- 1 kesica želatine u prahu od 10gr
- 15 dkg poprženih lješnjaka
- 15 dkg napolitanki sa lješnjacima (jadro)
Priprema
1.
ugrijat peć na 160°C
2.
Zamutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pec., stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak min.
3.
Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag
4.
Ugrijat mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladit i dodat u to ulupano slatko vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake OBAVEZNO popržit na tavi ili stavit malo u pećnicu), kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.
5.
6.
Na pećeni (hladni) biskvit namazat cijelu kremu i ohladit (u kalupu!!!)
6.
Ukrasite po želji,... ova na slici je ukrašena šlagom iz kesice (trebala su mi 3 šlaga), jedno 2 reda naribane čokolade i kandirane višnje :)
Nema komentara:
Objavi komentar