četvrtak, 28. srpnja 2016.

Trobojni kolač

  • SASTOJCI:
  • 0,5 kg višanja
  • 7 dcl vode
  • 17 žlica šećera
  • 12 žlica grisa
  • 1 l mlijeka
  • 2 pudinga vanilija

  • Još
  • petit buere keksi
  • tučeno vrhnje
  • Priprema


    1. Višnje skuhati u vodi, dodati šećer i gris.
      Ukoliko želite omiljeni okus i miris... cimet, anis, m.orščić... neki fini liker, dodajte ih u ovoj fazi kuhanja.
    2. U tepsiju složiti kekse i preliti još vrućom smjesom.

    3. U litri mlijeka skuhati 2 pudinga od vanilije(ne stavljati šećer, već je dovoljno slatko).

      Ako želite stabilniji kolač, možete smanjiti mlijeko na 0,8 l.

    4. Puding istresti u tepsiju preko višanja i ostaviti kolač da se hladi.
      Gore staviti tučeno vrhnje.

Nema komentara:

Objavi komentar