- SASTOJCI:
- 0,5 kg višanja
- 7 dcl vode
- 17 žlica šećera
- 12 žlica grisa
- 1 l mlijeka
- 2 pudinga vanilija
- Još
- petit buere keksi
- tučeno vrhnje
Priprema
- Višnje skuhati u vodi, dodati šećer i gris.Ukoliko želite omiljeni okus i miris... cimet, anis, m.orščić... neki fini liker, dodajte ih u ovoj fazi kuhanja.
- U tepsiju složiti kekse i preliti još vrućom smjesom.
- U litri mlijeka skuhati 2 pudinga od vanilije(ne stavljati šećer, već je dovoljno slatko).Ako želite stabilniji kolač, možete smanjiti mlijeko na 0,8 l.
- Puding istresti u tepsiju preko višanja i ostaviti kolač da se hladi.Gore staviti tučeno vrhnje.
četvrtak, 28. srpnja 2016.
Trobojni kolač
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar