- BISKVIT:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 80 g maslaca
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice čokolade u prahu
- 100 g naribane čokolade
- KREMA:
- 1,5 l mlijeka
- 12 žlica šećera
- 10 žlica gustina
- 2 žlice brašna
- 1 vanilin šećer
- 200 g margarina
- 200 g mliječne Milka čokolade
- SIRUP:
- 3 dcl vode
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- OSTALO:
- 500 ml slatkog vrhnja
BISKVIT SA ČOKOLADOM
1. Umutiti pjenasto jaja sa šećerom.
2. Dodati otopljeni maslac, brašno koje ste pretodno pomiješali sa praškom za pecivo, čokoladu u prahu i naribanu čokoladu, sve dobro sjediniti.
3. Tepsiju možete obložiti masnim papirom
4. Pecite na temperaturi 200 stupnjeva 20–25 minuta.
5. Kada se biskvit ispeče i ohadi možete, ako imate tepsiju sa odvojivim obručem, biskvit i obruč prebaciti na tacnu, pa nastaviti slagati kolač ili jednostavno nastaviti slagati u tepsiji. i ulijete pripremljenu smjesu.
petak, 29. srpnja 2016.
Čokoladne ledene kocke
SASTOJCI
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar