četvrtak, 28. srpnja 2016.

Krešniti

Sastojci

  • Tijesto
  • 350 g mekog brašna
  • 200 g masti ili maslaca
  • 150 g šećera
  • jaje
  • žutanjka
  • korica limuna, prstohvat soli
  • vanilin šećera
  • 2 žlice ruma
  • 150 g mljevenih badema ili oraha
  • bjelanjka

  • Glazura
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 40 g maslaca
  • Priprema

    1. 1.
      Miješati mast, šećer, vanilin šećer, jaje, žutanjke, koricu limuna, dodati brašno i rum. Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku bar jedan sat.
    2. 2.

      Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje, umočiti ih u bjelanjke.
    3. 3.
      Uvaljati ih u mljevene bademe ili orahe.
    4. 4.
      Složiti ih na lim obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 180°C.
    5. 5.
      Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, spajati ih i spremiti u kutiju.

Nema komentara:

Objavi komentar