četvrtak, 28. srpnja 2016.

Jaffa kocke

Sastojci

  • Biskvit
  • žumanjka
  • 20 jušnih žlica šećera
  • 20 jušnih žlica ulja
  • 20 jušnih žlica mlijeka
  • sol
  • vanilin šećer
  • 20 jušnih žlica glatkog brašna
  • prašak za pecivo
  • bjelanjka (snijeg)

    • Nadjev
    • 1 - 2 zamrznute naranče
    • 10 dkg šećera
    • 1 dl vode
    • džem od šipka

    • Glazura
    • 20 dkg čokolade za kuhanje
    • 4 jušne žlice vode
    • 4 jušne žlice šećera
    • malo maslaca ili margarina

    Priprema


    1. 
    Miksajte žumanjke i šećer dok ne postanu pjenasti, dodajte im ulje, mlijeko, vanilin šećer, sol, brašno i prašak za pecivo. Na kraju umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.

    2. 
    Dobro promiješajte sastojke i smjesu stavite u namašćen i pobrašnjen lim peći 20 minuta na 180 do 200°C.

    3. 
    Kad se biskvit ispeče i ohladi, prerežite ga na pola te donju polovicu premažite džemom od šipka.
    4.Drugi dio biskvita smrvite u posudu, naribajte u tu izmrvljenu smjesu zamrznute naranče, prelijte decilitrom vode u kojoj ste skuhali 10 dkg šećera i sve dobro promiješajte.

    5. 
    Natapkajte smjesu na drugi dio biskvita.

    6. 
    Glazuru napravite od čokolade za kuhanje, vode i šećera, te malo margarina. Čokoladu kuhajte na pari, pomiješajte s drugim sastojcima za glazuru i vrelu prelijte preko kolača.

    Posluživanje

    Jednostavan kolač koji okusom posjeća na jaffa kekse.4. 

Nema komentara:

Objavi komentar