Sastojci
- Biskvit
- 4 žumanjka
- 20 jušnih žlica šećera
- 20 jušnih žlica ulja
- 20 jušnih žlica mlijeka
- sol
- 1 vanilin šećer
- 20 jušnih žlica glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 bjelanjka (snijeg)
- Nadjev
- 1 - 2 zamrznute naranče
- 10 dkg šećera
- 1 dl vode
- džem od šipka
- Glazura
- 20 dkg čokolade za kuhanje
- 4 jušne žlice vode
- 4 jušne žlice šećera
- malo maslaca ili margarina
Priprema
1.
Miksajte žumanjke i šećer dok ne postanu pjenasti, dodajte im ulje, mlijeko, vanilin šećer, sol, brašno i prašak za pecivo. Na kraju umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
2.
Dobro promiješajte sastojke i smjesu stavite u namašćen i pobrašnjen lim peći 20 minuta na 180 do 200°C.
3.
Kad se biskvit ispeče i ohladi, prerežite ga na pola te donju polovicu premažite džemom od šipka.
4.Drugi dio biskvita smrvite u posudu, naribajte u tu izmrvljenu smjesu zamrznute naranče, prelijte decilitrom vode u kojoj ste skuhali 10 dkg šećera i sve dobro promiješajte.
5.
Natapkajte smjesu na drugi dio biskvita.
6.
Glazuru napravite od čokolade za kuhanje, vode i šećera, te malo margarina. Čokoladu kuhajte na pari, pomiješajte s drugim sastojcima za glazuru i vrelu prelijte preko kolača.
Nema komentara:
Objavi komentar