petak, 29. srpnja 2016.

Katarina kocke

SASTOJCI
  • Tijesto 1:
  • 8 žumanjaka
  • 7 žlica oraha
  • 7 žlica šećera
  • 7 žlica brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • snijeg od 8 bjelanjaka
  • Tijesto 2:
  • 5 bjelanjaka
  • 10 dkg sjeckanih oraha
  • 5 dkg grožđica
  • 4 žlice ulja
  • 15 dkg šećera
  • 4 žlice brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Krema:
  • 5 žumanjaka
  • 25 dkg šećera u prahu
  • 25 dkg margarina
  • sok od jedne naranče

TIJESTO 1. SA ORASIMA

1. Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati orahe, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka.
2. Peći na tepsiji na koju možete staviti masni papir radi lakšeg odvajanja. Ohlađeno uzdužno prerezati.

TIJESTO 2. SA SJECKANIM ORASIMA I GROŽĐICAMA

1. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg, dodati lagano šećer, ulje, grožđice, orahe i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
2. Ispeći biskvit u istoj veličini kao i predhodni.


Nema komentara:

Objavi komentar