- BISKVIT:
- 4 jaja
- 12 dkg šećera
- 10 dkg brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica crne kave
- KREMA:
- 25 dkg margarina
- 20 dkg šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica konjaka
- 2 žlice mljevene kave
- 5 dkg čokolade
- orasi za ukrašavanje
PRIPREMA BISKVITA SA KAVOM
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.2. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.
3. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom.
4. Dodajte brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo.
5. Kavu rastopite sa malo vode i dodajte žumanjcima.
6. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
7. Ulijte u tepsiju obloženu masnim papirom
8. Pecite na 180 stupnjeva 25 minuta.
9. Kada se ohladi, biskvit prerežite da dobijete dva dijela.
PRIPREMA KREME ZA ŠANI KOLAČ
1. Pjenasto izradite margarin sobne temperature, šećer, vanilin šećer, konjak i kavu.2. Kremu podijelite na dva dijela.
3. U jedan dio umiješajte otopljenu čokoladu.
SLAGANJE I MAZANJE KREMA
1. biskvit2. tamna krema
3. biskvit
4. svijetla krema
5. posipati orasima
Nema komentara:
Objavi komentar