Sastojci
PAZNJA:OMJER PLEHA JE 20x20 CM...
1 salica 250 ml.
- 100gr. brasna
- 60gr. kakao
- malo soli
- 113gr. putera
- 1/2 salice secera
- 1/2 salice smedeg secera
- 3 velika jaja
- 2 zlicice vanille extrakt
- 1 salica grubo mljevenih orasa
- 100gr. bijele cokolade
- 100gr. istopljenih karamela(ili 1/2 salice karamel preliva za sladolede)
- 100gr cokolade za kuhanje(za tijesto na vrh)
Priprema
- Ostavite puter na sobnoj temperaturi da omeksa.U omeksali puter dodajte secer,smedi secer i miksajte dok smjesa ne postane kremasta.Dodavajte jedno po jedno jaje.OVDJE UPOTRIJEBITE SAMO 2 JAJETA.Na kraju dodajte vanillu extrakt.
- U posebnoj zdjeli pomijesjate brasno,kakao i malo soli.
- U smjesu putera postepeno dodavajte smjesu brasna i miksajte.
- U pleh istresite vise nego pola smjese i razmazite.
- U ostatak tijesta dodajte PREOSTALO 1 JAJE i izmiksajte.
- Zatim dodajte cokoladne kapljice ili sitno sjeckanu cokoladu za kuhanje i izmjesajte sa spatulom.Ostavite sa strane.
- Na tijesto stavite prvo grubo mljevene orase.Blago pritisnite s prstima da se orasi zalijepe za tijesto.
- Zatim stavite bijele cokoladne kapljice ili bijelu isitnjenu cokoladu.
- U orginal receptu ide karamel preliv za sladolede,ja nisam imala pa sam istopila obicne karamele u mikrovalnoj.Ako ne zelite karamel sos nemorate ni dodavati.Zatim karamel sos prelijte preko cokolade.
- .Na kraju prelijte sa ostatkom tijesta i razmazite.Pecite u zagrijanoj pecnici na 180C oko 30-35 min.Ja sam pekla nesto manje od 30min.
Nema komentara:
Objavi komentar