nedjelja, 31. srpnja 2016.

Mak torta sa šumskim voćem

SASTOJCI
  • KORE:
  • 6 bjelanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 6 žlica maka
  • 2 žlice brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • ŽUTA KREMA:
  • 500 ml mlijeka
  • 8 žlica šećera
  • 1 puding vanilija
  • 5 žlica gustina
  • 1 bijela Milka čokolada
  • 6 žumanjaka
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 100 gr margarina
  • VOĆNA KREMA:
  • vrećica šumskog voća 450 gr
  • 3 žlice šećera
  • 1 puding od vanilije
  • GANACHE KREMA:
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 100 gr čokolade za kuhanje

BISKVIT SA MAKOM

1. 3 bjelanjka mutiti mikserom dok malo ne očvrsne, zatim postepeno dodavati 3 žlice šećera.
2. U čvrste bjelanjke dodajte 3 žlice maka i 1 žlicu brašna u koje ste prethodno pomiješali 1/2 praška za pecivo, sjedinite sa kuhačom ili pjenjačom.
3. Dno kalupa  obložite masnim papirom, tako da rastavite kalup i na dno postavite masni papir, zatim spojite obruč tako da uhvati papir, a višak papira sa vanjske strane odrežite.
4. Rasporedite smjesu u kalupu i pecite na 180 stupnjeva oko 10 minuta.
5. Nožem odvojite stranice kore od obruča.
6. Postupak ponovite sa još jednom korom.

Nema komentara:

Objavi komentar