- KORE:
- 6 bjelanjaka
- 6 žlica šećera
- 6 žlica maka
- 2 žlice brašna
- 1 prašak za pecivo
- ŽUTA KREMA:
- 500 ml mlijeka
- 8 žlica šećera
- 1 puding vanilija
- 5 žlica gustina
- 1 bijela Milka čokolada
- 6 žumanjaka
- 200 ml vrhnja za šlag
- 100 gr margarina
- VOĆNA KREMA:
- vrećica šumskog voća 450 gr
- 3 žlice šećera
- 1 puding od vanilije
- GANACHE KREMA:
- 100 ml vrhnja za šlag
- 100 gr čokolade za kuhanje
BISKVIT SA MAKOM
1. 3 bjelanjka mutiti mikserom dok malo ne očvrsne, zatim postepeno dodavati 3 žlice šećera.2. U čvrste bjelanjke dodajte 3 žlice maka i 1 žlicu brašna u koje ste prethodno pomiješali 1/2 praška za pecivo, sjedinite sa kuhačom ili pjenjačom.
3. Dno kalupa obložite masnim papirom, tako da rastavite kalup i na dno postavite masni papir, zatim spojite obruč tako da uhvati papir, a višak papira sa vanjske strane odrežite.
4. Rasporedite smjesu u kalupu i pecite na 180 stupnjeva oko 10 minuta.
5. Nožem odvojite stranice kore od obruča.
6. Postupak ponovite sa još jednom korom.
Nema komentara:
Objavi komentar