četvrtak, 28. srpnja 2016.

Risus kolač

Sastojci

  • Tamni biskvit
  • bjelanjaka
  • 15 dag šećera
  • 15 dag mljevenih prženih lješnjaka
  • 3 rebra tamne čokolade ( od 20 dag )
  • 3 žlice brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo

  • Bijeli biskvit
  • bjelanjaka
  • 15 dag šećera
  • 5 žlica brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1 žlica ulja

  • Krema
  • 10 žumanjaka
  • 20 dag šećera
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 3 dcl mlijeka
  • maslac ili margarin
  • 10 dag krupno mljevenih lješnjaka
  • Priprema

    1. Tamni biskvit

    2. Bjelanjke dobro izmiksati, dodati šećer i još miksati da bude čvrst snijeg.

    3. U to dodati brašno, pola pecivnog praška, lješnjake i na kraju rastopljenu čokoladu, lagano promiješati.

    4. Staviti u tepsiju ( 25×37 ) na pek papir i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 min.
    5. Svijetli biskvit
    6. 1
      Bjelanjke dobro izmiksati, dodati šećer i nastaviti s miksanjem dok ne bude čvrsto.

    7. U to dodati brašno , pecivni prašak i ulje, te lagano promiješati.

    8. Peći na pek papiru na 180 °C oko 20 min.
    9. Krema

    10. Žumanjke i šećer pjenasto izmiksati, dodati puding i malo mlijeka, te izraditi da ne bude grudica.

    11. Ostatak mlijeka prokuhati, maknuti s vatre i u njega sipati žumanjke s pudingom, lagano mješati na vatri dok ne bude dovoljno gusto.

    12. U tako toplo dodati komadić maslaca ili margarina, promiješati i ohladiti.

    13. U hladno dodati ostatak izrađenog maslaca i krupnije mljevene lješnjake.
    14. Slaganje: Tamni biskvit-krema-bijeli biskvit-krema
    15. Na kolač možete staviti slatko vrhnje, mljevene lješnjake, poprskati čokoladom ili već nešto peto po vašem odabiru…;)
    16. Daljnji postupak: Slikati, jesti, objaviti…nužno tim redoslijedom ;)

    Posluživanje

    Kolač sam jela i recept dobila od svoje rođakinje pod nazivom orahovsan, uz manje izmjene nudimo ga vama, a tebi Snježo hvala.

Nema komentara:

Objavi komentar