Sastojci
- Tamni biskvit
- 5 bjelanjaka
- 15 dag šećera
- 15 dag mljevenih prženih lješnjaka
- 3 rebra tamne čokolade ( od 20 dag )
- 3 žlice brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- Bijeli biskvit
- 5 bjelanjaka
- 15 dag šećera
- 5 žlica brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 žlica ulja
- Krema
- 10 žumanjaka
- 20 dag šećera
- 1 vrećica pudinga od vanilije
- 3 dcl mlijeka
- 1 maslac ili margarin
- 10 dag krupno mljevenih lješnjaka
Priprema
- Tamni biskvit
- Bjelanjke dobro izmiksati, dodati šećer i još miksati da bude čvrst snijeg.
- U to dodati brašno, pola pecivnog praška, lješnjake i na kraju rastopljenu čokoladu, lagano promiješati.
- Staviti u tepsiju ( 25×37 ) na pek papir i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 20 min.
- Svijetli biskvit
- 1Bjelanjke dobro izmiksati, dodati šećer i nastaviti s miksanjem dok ne bude čvrsto.
- U to dodati brašno , pecivni prašak i ulje, te lagano promiješati.
- Peći na pek papiru na 180 °C oko 20 min.
- Krema
- Žumanjke i šećer pjenasto izmiksati, dodati puding i malo mlijeka, te izraditi da ne bude grudica.
- Ostatak mlijeka prokuhati, maknuti s vatre i u njega sipati žumanjke s pudingom, lagano mješati na vatri dok ne bude dovoljno gusto.
- U tako toplo dodati komadić maslaca ili margarina, promiješati i ohladiti.
- U hladno dodati ostatak izrađenog maslaca i krupnije mljevene lješnjake.
- Slaganje: Tamni biskvit-krema-bijeli biskvit-krema
- Na kolač možete staviti slatko vrhnje, mljevene lješnjake, poprskati čokoladom ili već nešto peto po vašem odabiru…;)
- Daljnji postupak: Slikati, jesti, objaviti…nužno tim redoslijedom ;)
Posluživanje
Kolač sam jela i recept dobila od svoje rođakinje pod nazivom orahovsan, uz manje izmjene nudimo ga vama, a tebi Snježo hvala.
Nema komentara:
Objavi komentar