četvrtak, 28. srpnja 2016.

Rolat sa bananama


Sastojci

  • Za biskvit:
  • jaja
  • 80 g šećera
  • 50 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
  • 17 g Kakaa u prahu Dolcela
  • Prašak za pecivo Dolcela

  • Za kremu:
  • jaja
  • 100 g šećera
  • 150 g čokolade
  • Vanilin šećer Dolcela
  • 200 g maslaca
  • 100 g mljevenih badema
  • 2 žlice ruma

  • Za nadjev:
  • 1 kg banana
  • 1 žlica limunova soka

Priprema


1.
Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.

2.
Pripremljenu smjesu izlijte u lim (vel. 40×32 cm) obložen pek papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 18 minuta.

3.
Pečeni biskvit s pek papirom zarolajte i ostavite neka se ohladi.

4.
Za kremu, jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte i kuhajte na pari uz stalno miješanje, na kraju dodajte natrganu čokoladu i miješajte toliko dugo dok se sva čokolada ne otopi.

5.
U ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac, dobro promiješajte i na kraju umiješajte bademe i rum.


6.
Oguljene banane poprskajte limunovim sokom, biskvit odmotajte, skinite pek papir, premažite ga većim dijelom kreme i uz jedan rub poslažite dva reda banana. Biskvit zarolajte u roladu i izvana premažite preostalom kremom. 

Posluživanje

Poslužite dobro rashlađeno i ukrašeno čokoladom.

Savjet

Umjesto mljevenih badema u kremu možete staviti mljevene lješnjake ili orahe.

Nema komentara:

Objavi komentar