Sastojci
- Za biskvit:
- 5 jaja
- 80 g šećera
- 50 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
- 17 g Kakaa u prahu Dolcela
- 1 Prašak za pecivo Dolcela
- Za kremu:
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 150 g čokolade
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 200 g maslaca
- 100 g mljevenih badema
- 2 žlice ruma
- Za nadjev:
- 1 kg banana
- 1 žlica limunova soka
Priprema
1.
Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom te lagano promiješajte.
2.
Pripremljenu smjesu izlijte u lim (vel. 40×32 cm) obložen pek papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 18 minuta.
3.
Pečeni biskvit s pek papirom zarolajte i ostavite neka se ohladi.
4.
Za kremu, jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte i kuhajte na pari uz stalno miješanje, na kraju dodajte natrganu čokoladu i miješajte toliko dugo dok se sva čokolada ne otopi.
5.
U ohlađenu kremu dodajte izrađeni maslac, dobro promiješajte i na kraju umiješajte bademe i rum.
6.
Oguljene banane poprskajte limunovim sokom, biskvit odmotajte, skinite pek papir, premažite ga većim dijelom kreme i uz jedan rub poslažite dva reda banana. Biskvit zarolajte u roladu i izvana premažite preostalom kremom.
Nema komentara:
Objavi komentar