petak, 29. srpnja 2016.

Jang kocke

BISKVIT:

  • 3 jaja
  • 80 g margarina
  • 150 g šećera
  • 3 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 žlica mlijeka
  • 350 g brašna
  • KREMA
  • 3 pudinga okusa čokolade
  • 60 g šećera
  • 100 g maslaca
  • po želji par kapi arome
  • DODATAK
  • petit keks
  • 20 g bijele čokolade
  • Biskvit za jang kocke

    • Električnim mikserom izmutite jaja sa šećerom pa dodajte margarin sobne temperature.
    • Prašak za pecivo pomiješajte sa brašnom i dodajte smjesi sa jajima.
    • U smjesu za biskvit dodajte kakao i mlijeko pa sve dobro izmiješajte.
    • Od smjese razvaljajte 4 tanke kore i pecite na obrnutom limu oko 6  minuta na 180 °C.

    Krema za jang kocke

    • Puding pripravite prema uputstvu s vrećice.
    • U ohlađeni puding dodajte izrađeni maslac i aromu po želji.

    Slaganje jang kocki

    • Prvu koru premažite kremom i poslažite petit keks prethodno umočen u malo mlijeka.
    • Preko petit keksa ponovno premažite kremu pa pokrijte drugom korom.
    • Tim redoslijedom slažite dok ne potrošite kremu i biskvit.
    • Za premaz zadnje kore u kremu možete dodati kockicu izrendane bijele čokolade.
    • Ostaviti da se ohladi i stisne.

Nema komentara:

Objavi komentar