petak, 29. srpnja 2016.

Medena kata

SASTOJCI
  • KORE:
  • 2 jaja
  • 4 dkg margarina
  • 2 žlice meda
  • 3 žlice mlijeka
  • 15 dkg šećera
  • 45 dkg brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • KREMA:
  • 3 dcl mlijeka
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 20 dkg margarina
  • 20 dkg šećera u prahu
  • PREMAZ:
  • pekmez od šljiva (može brusnica, borovnica)

KORE SA MEDOM

1. Margarin, 1 jaje, med, mlijeko i šećer zagrijte na laganoj vatri da se rastopi.
2. U brašno koje ste prosijali dodajte drugo jaje, sodu bikarbonu i rastopljenu smjesu.
3. Sve dobro izmijesite.
4. Na masnom papiru razvucite 4 kore što tanje..
5. Koru sa papirom stavite na prevrnutu tepsiju.
6. Pecite na 180 stupnjeva oko 7 minuta

Nema komentara:

Objavi komentar