četvrtak, 28. srpnja 2016.

Torta od vanilije i čokolade

Sastojci

  • jaja (28 cm kalup)
  • 16 kasika sećera
  • 1,5 dl ulja
  • 1,5 dl vode(vrele
  • 18 kasika brasna
  • praska za pecivo
  • 3 kasike kakaa
  • Kreema:
  • 1 l mlijeka
  • vanilija pudinga
  • 10 kasika sećera
  • 200ml vrhnja za slag
  • 5 kasika oraha mljevenih grubo
  • 2 kasike kakaa
  • Za natopiti biskvit:
  • oko 300 ml mlijeka
  • čep ruma 

  • Priprema


    1. 
    Za biskvit jaja sobne temperature i sećer mutiti pjenasto dok jaja ne pobjele.Dodati lagano ulje.Zatim na najmanjoj brzini naizmjenice dodavati prosijano brasno,kakao i p.z.p i vrelu vodu .Kad se smjesa ujednaci onda rucno jos izmjesati i izliti u kalup koji smo oblozili papirom i peci u pecnici ugrijanoj na 180 C oko 35-40 min.Cackalicom provjeriti dali je peceno.

    2. 
    Za kremu:Mlijeko i secer staviti da prokuhaju,a od ukupne kolicine mlijeka odvojiti i u to razmutiti puding.Kad mlijeko uzavrije usuti i mjesati dok se zgusne.Prekriti sa prozirnom folijom da se hladi.Vrhnje za slag umutiti pa kad se puding ohladi dodati i miksati skupa dok se krema ne ujednaci.Odvojiti 1/3 kreme i u to dodati kakao i orahe.

    3. 

    Kore prerezati 3 puta da dobijemo 4 kore i staviti na podmetac pa ih natopiti staviti zutu kremu,pa koru opet natopiti pa cokoladnu kremu ,opet kora zuta krema i zavrsavamo korom.Ukrasiti po zelji.

Nema komentara:

Objavi komentar