Sastojci
- 8 jaja (28 cm kalup)
- 16 kasika sećera
- 1,5 dl ulja
- 1,5 dl vode(vrele
- 18 kasika brasna
- 2 praska za pecivo
- 3 kasike kakaa
- Kreema:
- 1 l mlijeka
- 3 vanilija pudinga
- 10 kasika sećera
- 200ml vrhnja za slag
- 5 kasika oraha mljevenih grubo
- 2 kasike kakaa
- Za natopiti biskvit:
- oko 300 ml mlijeka
- čep ruma
Priprema
1.
Za biskvit jaja sobne temperature i sećer mutiti pjenasto dok jaja ne pobjele.Dodati lagano ulje.Zatim na najmanjoj brzini naizmjenice dodavati prosijano brasno,kakao i p.z.p i vrelu vodu .Kad se smjesa ujednaci onda rucno jos izmjesati i izliti u kalup koji smo oblozili papirom i peci u pecnici ugrijanoj na 180 C oko 35-40 min.Cackalicom provjeriti dali je peceno.
2.
3.
Za kremu:Mlijeko i secer staviti da prokuhaju,a od ukupne kolicine mlijeka odvojiti i u to razmutiti puding.Kad mlijeko uzavrije usuti i mjesati dok se zgusne.Prekriti sa prozirnom folijom da se hladi.Vrhnje za slag umutiti pa kad se puding ohladi dodati i miksati skupa dok se krema ne ujednaci.Odvojiti 1/3 kreme i u to dodati kakao i orahe.
3.
Kore prerezati 3 puta da dobijemo 4 kore i staviti na podmetac pa ih natopiti staviti zutu kremu,pa koru opet natopiti pa cokoladnu kremu ,opet kora zuta krema i zavrsavamo korom.Ukrasiti po zelji.
Nema komentara:
Objavi komentar