četvrtak, 28. srpnja 2016.

Limun šnite

Sastojci

  • Kore
  • žumanjaka
  • 300 gr šećera
  • 2 dl tople vode
  • 2 dl ulja
  • 400 gr brašna
  • prašak za pecivo
  • limun
  • bjelanjaka
  • 2 kaš. kakaa

  • Krema
  • 7,5 dl mlijeka
  • 300 gr šećera
  • pudinga od vanilije
  • 300 gr margarina
  • limun
  • malo šećera u prahu
  • Priprema


    1. Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati vodu, ulje, brašno, praš. za pecivo i naribanu koricu limuna i dobro izmješati. Posebno umutiti bjelanca, pa dodati smjesi i ručno izmješati. Smjesu podijeliti na 3 dijela, i u jedan dio staviti kakao.U pleh od pećnice staviti pek papir i peći kore na 180 C 15 -ak minuta.

    2. Izmješati puding i šećer sa 2, 5 dl mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da se kuha. Kad mlijeko prokuha napraviti puding. Kremu ohladiti uz često mješanje kako se ne bi napravila korica na pudingu. Umutiti margarin i tome dodati ohlađen puding i naribanu koricu limuna.

    3. Slagati žuta kora – krema, crna kora – kema, žuta kora. Posuti šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar