nedjelja, 31. srpnja 2016.

Čokoladna torta

SASTOJCI
  • BISKVIT:
  • 6 jaja
  • malo soli
  • 6 žlica smeđeg šećera
  • 3 žlice brašna
  • 3 pune žlice kakaa
  • KREMA:
  • 400 gr čokolade za kuhanje
  • 100 gr maslaca
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 50 ml ruma
  • ZA PRSKANJE BISKVITA:
  • 100 ml mlijeka
  • malo ruma

    TAMNI KAKAO BISKVIT

    1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
    2. U bjelanjke dodajte prstohvat soli i zajedno izradite u čvrsti snijeg.
    3. Žumanjke izradite sa smeđim šećerom dok ne postane svilenkasto.
    4. Brašno pomiješajte sa kakaom i dodajte u žumanjke.
    5. Dodajte izrađene bjelanjke i lagano sjedinite kuhačom ili pjenjačom
    6. U kalup veličine 26cm postavite na dno masni papir koji pričvrstite sa obručem, te ulijte pripremljenu smjesu.
    7. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
    8. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, te ga izvadite iz kalupa.
    9. Biskvit prerežite da dobijete dva jednaka dijela.

    ČOKO-RUM KREMA

    1. Izlomite čokoladu, maslac izrežite na trakice, dodajte rum i sve zajedno istopite na pari.
    2. Sklonite sa vatre.
    2. Posebno slatko vrhnje stavite na laganu vatru do vrenja.
    3. Slatko vrhnje prelijte preko čokolade i sve zajedno sjedinite laganim miješanjem.
    4. Ostavite na sobnoj temperaturi da se lagano stegne, povremeno promiješajte.


Nema komentara:

Objavi komentar