- BISKVIT:
- 6 jaja
- malo soli
- 6 žlica smeđeg šećera
- 3 žlice brašna
- 3 pune žlice kakaa
- KREMA:
- 400 gr čokolade za kuhanje
- 100 gr maslaca
- 400 ml slatkog vrhnja
- 50 ml ruma
- ZA PRSKANJE BISKVITA:
- 100 ml mlijeka
- malo ruma
TAMNI KAKAO BISKVIT
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2. U bjelanjke dodajte prstohvat soli i zajedno izradite u čvrsti snijeg.
3. Žumanjke izradite sa smeđim šećerom dok ne postane svilenkasto.
4. Brašno pomiješajte sa kakaom i dodajte u žumanjke.
5. Dodajte izrađene bjelanjke i lagano sjedinite kuhačom ili pjenjačom
6. U kalup veličine 26cm postavite na dno masni papir koji pričvrstite sa obručem, te ulijte pripremljenu smjesu.
7. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
8. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi, te ga izvadite iz kalupa.
9. Biskvit prerežite da dobijete dva jednaka dijela.ČOKO-RUM KREMA
1. Izlomite čokoladu, maslac izrežite na trakice, dodajte rum i sve zajedno istopite na pari.
2. Sklonite sa vatre.
2. Posebno slatko vrhnje stavite na laganu vatru do vrenja.
3. Slatko vrhnje prelijte preko čokolade i sve zajedno sjedinite laganim miješanjem.
4. Ostavite na sobnoj temperaturi da se lagano stegne, povremeno promiješajte.
nedjelja, 31. srpnja 2016.
Čokoladna torta
SASTOJCI
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar