četvrtak, 28. srpnja 2016.

Crno-bijela fantazija


Sastojci

  • Za biskvit:
  • jaja
  • 80 g šećera
  • 4 žlice ulja
  • 60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
  • 15 g Kakaa u prahu Dolcela (2 žlice)
  • 1 žličica Praška za pecivo Dolcela
  • 80 g popečenih mljevenih lješnjaka

  • Za svijetlu kremu:
  • 80 g Gussnela Dolcela
  • 100 šećera
  • Vanilin šećer Dolcela
  • 800 ml mlijeka
  • 250 g maslaca

  • Za tamnu kremu:
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 300 g čokolade

  • Za glazuru:
  • 150 g čokolade
  • 50 g maslaca
  • Priprema

    1. Za biskvit:


    2. Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte ulje, brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju umiješajte mljevene lješnjake. Smjesu razdijelite na dva dijela. Pecite biskvite na 180°C oko 18 minuta u tepsiji veličine 32x18cm obloženoj papirom za pečenje.

    3. Preko biskvita u tepsiji nanesite svjetlu kremu, prekrijte drugim biskvitom i prelijte mlakom tamnom kremom. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
    4. Svijetla krema:


    5. Gussnel pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja. Umiješajte pripremljeni Gussnel i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta. Kremu ohladite uz miješanje i na kraju umiješajte razrađeni maslac sobne temperature.
    6. Tamna krema:


    7. Slatko vrhnje zagrijte do vrenja, uklonite s vatre i dodajte čokoladu te miješajte dok se čokolada ne otopi.

    Posluživanje

    Kolač poslužite narezan na kocke.

    Savjet

    Biskvit možete ispeći i u jednom dijelu te na njega nanijeti bijelu, a zatim tamnu kremu.

Nema komentara:

Objavi komentar