nedjelja, 31. srpnja 2016.

Medovik torta

SASTOJCI
  • KORE:
  • 6 jaja
  • 400 gr šećera
  • 260 gr meda
  • 360 gr margarina ili maslaca
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 1 kg brašna
  • FIL:
  • 3,2 kg kiselog vrhnja 20% masnoće
  • 800 gr šećera u prahu
  • dekoracija po želji

KORE SA MEDOM

1. Med i margarin istopite na laganoj temperaturi i ostavite da se ohladi.
2. Jaja i šećer miksati oko 10 minuta, dobit ćete pjenastu teksturu.
3. Ulijte u jaja istopljeni med i margarin, te kratko sjedinite mikserom.
4. Dodajte soda bikarbonu i postepeno brašno, tako da miješate sa kuhačom, pa na kraju još mikserom.
5. Dobit ćete mekano tijesto.
6. Podijelite tijesto na 12 jednakih dijelova, svaki dio iznosi oko 180 gr. Neka svaki dio bude u vrećici za zamrzivač od 3 kg koje su dimenzija 30 x 24 cm, ujedino će vam vrećice poslužiti kao modle.
7. Stavite vrećice na tacnu i u frižider na pola sata, lakše se radi kada malo očvrsne.
8. Kada izvadite iz frižidera (ne morate odmah sve vaditi) prvo rasporedite tijesto po širini vrećice, da popuni ivice. Zatim prstima (može i oklagijom ako vam je lakže) do pola vrećice, tako da bude ravnomjerno, a dalje nastavljate oklagijom. Kada bude potrebno, vrećicu nakon što se nabora poravnajte prstima, kako je Maja rekla kao kada gladite majicu za peglanje.
9. Složite vrećice jednu na drugu i stavite u frižider na sat vremena.
10. Za to vrijeme pripremite 12 kom masnog papira, koji je malo veći od vrećica.
11. Iz frižidera izvadite prvu koru i oštrim nožem ili malim škaricama odrežite rubove sa obje strane i odvojite vrećicu do kraja. Na rastvoreni dio tijesta priljubite masni papir i uhvatite vrećicu sa masnim papirom, te okrenite. Skinite ostatak vrećice sa tijesta, tako da ostane samo na masnom papiru.

Nema komentara:

Objavi komentar