- 500 gr. brasna
- 250 gr. omeksalog putera
- 3-4 kasike secera u prahu
- 1 ipo kasika kvasca
- 100 ml. mlake vode
- 1 kasika vanila extrakta
- 250 gr. paste od hurmi
- 1 kasika omeksalog putera
- malo cimeta ili karanfilica
- Secer u prahu za posipanje keksica
Tijesto prekrite i pustite da odmori dok pripremite fil.
Pasti od hurmi dodajte puter i cimet ili karanfilic pa izmjesajte rukom.
Od dobivenog tijesta kidajte komadice kao za hurmasice.
Tijesto rastanjite na rendetu,pa od paste oblikujte valjcic i stavite na tijesto.
Lagano zarolajte i redajte u tepsiju oblozenu pek papirom.
Pecite na 180 C dok keksici ne pocnu dobivat boju.
Nemojte ih prepec trebaju ostat svjetliji.
Gotove keksice maknite iz peci,pospite secerom u prahu i potpuno ohladite.
Kad su se keksici ohladili stavite ih u kutiju sa poklopcem.
Mozete se posluzit,ali kad prenoce odlicni su mekani,tope se ustima.
Nema komentara:
Objavi komentar