srijeda, 20. srpnja 2016.

Punjeni kolači

Tijesto:
  • 500 gr. brasna
  • 250 gr. omeksalog putera
  • 3-4 kasike secera u prahu
  • 1 ipo kasika kvasca
  • 100 ml. mlake vode
  • 1 kasika vanila extrakta​
Fil:
  • 250 gr. paste od hurmi
  • 1 kasika omeksalog putera
  • malo cimeta ili karanfilica​
  • Secer u prahu za posipanje keksica
Od gore navedeni sastojaka zamjesite tijesto.

Tijesto prekrite i pustite da odmori dok pripremite fil.

Pasti od hurmi dodajte puter i cimet ili karanfilic pa izmjesajte rukom.

Od dobivenog tijesta kidajte komadice kao za hurmasice.

Tijesto rastanjite na rendetu,pa od paste oblikujte valjcic i stavite na tijesto.

Lagano zarolajte i redajte u tepsiju oblozenu pek papirom.

Pecite na 180 C dok keksici ne pocnu dobivat boju.

Nemojte ih prepec trebaju ostat svjetliji.

Gotove keksice maknite iz peci,pospite secerom u prahu i potpuno ohladite.

Kad su se keksici ohladili stavite ih u kutiju sa poklopcem.

Mozete se posluzit,ali kad prenoce odlicni su mekani,tope se ustima.

Nema komentara:

Objavi komentar