četvrtak, 21. srpnja 2016.

Pustinjska oluja

Sastojci

  • jaja
  • 14 kasika secera 
  • 200 gr kokosovog brašna
  • 250 gr margarina
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • 2. šlag kreme od vanilije 

  • Priprema

  • - Čokoladu za kuhanje od 100 gr. rastopiti (ja je topim sa 2/3 kašike ulja), zatim ohladiti i dodati prethodnoj smjesi i sve sjediniti.

  • 1.
    KORA 
    - Sedam bjelanaca pjenasto umutiti u posudi, zatim dodati sedam kašika šećera. Kada ste sve to dobro umutili, u smjesu dodajte 200 gr, kokosa te sjediniti. Dobivenu smjesu izliti u posudu za pečenje koju ste prethodno pouljili i peći na mlakoj temperaturi oko 15 min. 
    FIL
    - U posudi staviti sedam žumanaca i sedam kašika šećera i dobro ih izmutiti. Zatim dodati margarin i dobro sjediniti.
KREMA
Umutiti dvije šlag kreme od vanilije

- Kada se kora ohladi, na nju staviti cijeli fil, a preko fila kremu od vanilije. Kolač je najbolje odmah isjeći na kocke.

- Kolač staviti u frižider na 2/3 sata i onda je spreman za posluživanje.

Nema komentara:

Objavi komentar