srijeda, 20. srpnja 2016.

Tart sa višnjama

Skoro nevjerovatno koliko se kokos slaže sa višnjama…Vrlo ukusan i osvježavajući kolač.
Sastojci
  • 125 grama maslaca
  • 300 grama brašna
  • 2 žumanjka
  • 80 grama šećera u prahu
  • mala kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika kiselog mlijeka
Fil:
  • 400 grama očišćenih višanja
  • 4 kašike šećera
  • 1 vanilija šećer
  • 50 grama kokosa
  • šećer u prahu za posip
Način pripreme:
Potrebno je umjesiti maslac,šećer,žumanjke,prašak za pecivo,brašno i kiselo mlijeko.
Ako bude potrebe dodati malo hladne vode.
Tijesto ostavimo 1/2 sata na hladno.Nakon toga odvojimo
malo tijesta za ukras a ostatak razvijemo i stavimo u kalup za tart.
Tijesto malo izbodemo viljuškom pa stavljamo višnje koje smo
dobro ocijedili.Višnje pospemo kristal šećerom,vanilija šećerom i kokosovim brašnom.
Preko višanja stavljamo trakice od tijesta ili ga ukrasimo na neki drugi način npr.kao ove listiće.Tart pečemo na
200°C 15 minuta,a kasnije smanjimo na 170°C i pečemo oko 30 minta.
.Kad je pečeno posipamo sa šečerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar