četvrtak, 21. srpnja 2016.

Crvenkapica kocke

Za biskvit:
  • 4 jaja
  • 1 jogurt
  • 1 čaša šećera (od jogurta ili neki ekvivalent tome)
  • 2 čaše brašna
  • 1 dl mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žlica kakaoa
Za kremu:
  • 50 dag bijelog kravljeg sira
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 4 vanilin šećera
  • 5 žlica šećera
  • 1 preljev za torte
  • 3 dl soka od višanja (1 dl+1,5dl vode za preljev, a 2 dl za preliti biskvit)
Priprema:
Biskvit:
  1. Posebno tući žumanjca sa šećerom i jogurtom dok ne postanu pjenasta.
  2. Tada postepeno umiješati ostale sastojke i na kraju čvrsto istučena bjelanjca.
  3. Pola smjese rasporediti po namašćenom i pobrašnjenom limu pa ga peći u pećnici oko 3 min.
  4. Za to vrijeme  u ostatak biskvitne smjese umiješati kuhačom žlicu kakaoa.
  5. Izvaditi lim iz pećnice, rasporediti očišćene višnje te zaliti ostatkom biskvitne smjese. Poravnati kuhačom ravnomjerno i nastaviti peći oko 30 min.
  6. Pečeni biskvit lagano poškropiti sokom od višanja.
Krema:
  1. Posebno mikserom istući vrhnje za šlag, a posebno sir sa šećerom i vanilijom.
  2. Pomiješati te dvije smjese u jednoličnu kremu.
Izrada:
  • Ohlađeni biskvit premazati kremom te preliti preljevom za tortu koji se složi prema uputi na vrećici samo sa jednim dijelom soka umjesto vode. OPREZ!: ne staviti previše soka jer će se grijanjem zapjeniti, pa preljev neće lijepo izgledati.
Poslužiti dobro rashlađeno i izrezano na kocke.
Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar