četvrtak, 21. srpnja 2016.

Čupavci sa kokosom

SASTOJCI
  • 30 dkg brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • 5 dkg margarina
  • 25 dkg šećera
  • 2 dcl mlijeka
  • FIL:
  • 2 dcl mlijeka
  • 10 dkg čokolade
  • 20 dkg margarina
  • 25 dkg šećera
  • ZA UMAKANJE:
  • 20 – 30 dkg kokosa

ČUPAVCI – KORAK PO KORAK

1. Prvo izradite bjelanjke u čvrsti snijeg.
2. Žumanjke, šećer, margarin sobne temperature izradite mikserom.
3. Dodajte mlijeko i brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo.
4. Izrađene bjelanjke dodajte i sjedinite sa kuhačom.
5. Tepsiju pouljite i posipajte brašnom, te ulijte pripremljenu smjesu. Moja tepsija je promjera 21 X 36 cm, ali ako želite manje kockice možete uliti u tepsiju malo većih dimenzija.
6. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta.
7. Ostavite da se ohladi.
8. Biskvit izrežite na jednake kockice.
9. Za fil mlijeko, čokoladu, margarin i šećer prokuhajte na laganoj vatri.
10. Kockice umačite u vrući fil.
11. Odmah nastavite umakati u kokos.

Nema komentara:

Objavi komentar