Sastojci
- 1 pakiranje Piškota
- 3 kom Puding vanilija Dolcela
- 1 l mlijeka
- 8 žlica šećera
- 250g maslaca
- 1 teglica višanja
- 4 dcl slatkog vrhnja za šlag
Priprema
- Prvo skuhajte pudinga u litri mlijeka sa šećerom i stavite da se ohladi.Kada se ohladi izraditi maslac i u njega dodati puding i dobro promješati da se dobije fina gusta krema.
- Pripremiti sok za umakanje piškota ( ja sam napravila sirup od bazge sa limunom i fini mi je osvježavajući).Piškote umakati u sok i salgati na dno kalupa u koji će se slagati (30*40)
- Na piškote namazati pola kreme, po njoj poslagati ocijeđene višnje iz kompota ( ili svježe ako imate) ili bilo koje drugo voće koje imate, i na voće drugi dio kreme.Staviti na hlađenje.
- Za to vrijeme izraditi vrhnje u čvrsti šlag, tko voli čvršće može dodati želatinu fix ili kremfix, ja nisam.
- Premazati šlag po kolaču i staviti do kraja na hlađenje.
Nema komentara:
Objavi komentar