četvrtak, 21. srpnja 2016.

Bronwie torta sa malinama

Sastojci

  • Za brownie biskvit:
  • 125 g margarina
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • jaja
  • 150 g smeđeg šećera
  • 50 g kakaa
  • 80 g oštrog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 225 g malina
  • Za krem:
  • 250 ml slatke pavlake
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 25 g margarina
  • vanilin šećer

    • Dekoracija:
    • šlag, čokoladni preliv (po želji) 

    Priprema


    1. 
    Brownie biskvit:

    Otopite margarin i čokoladu i ostavite sa strane da se prohladi. Jaja i smeđi šećer penasto izmiksajte. Dodajte otopljenu čokoladu sa margarinom, kao i mešavinu suvih sastojaka (kakao, brašno i prašak za pecivo), i sve dobro izmutite mikserom. Na kraju dodajte maline i vrlo pažljivo promešajte kašikom (samo 2-3 puta) da se ne izlome. Ako i ne ostanu u jednom komadu, neka vas to ne brine. :)

    2. 
    Smesu za biskvit sipajte u okrugli kalup prečnika 24 cm čije ste ivice namazali sa malo margarina a dno obložili pek papirom. Pecite u prethodno ugrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 25 minuta.

    3. 
    Krem:
    Slatku pavlaku zagrevajte sa čokoladom izlomljenom na kocke i margarinom, dok se sve ne otopi i lepo sjedini, dodajte i vanilin šećer i skinite sa ringle. Ohladite u frižideru dok vam se biskvit takođe hladi.
    4. 
    Ohlađeni ganache krem izmutite penasto mikserom.
    Brownie biskvit stavite na odgovarajući tanjir, premažite kremom i dekorišite po želji.

    5. 
    Tortu ohladite i uživajte u intenzivnom čokoladnom ukusu! :)

Nema komentara:

Objavi komentar