Sastojci
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 125ml ulja
- 125ml mlijeka
- 6 kašika brašna
- pračak za pecivo
- Fil
- 2 Puding čokolada
- 2 Pudinga vanilin
- 1 Šlag krema čokolada
- 2l mlijeka
Priprema
1.
Odvojiti bjelance od žumanjaka.
Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom. Zatim dodati 125ml ulja i 125ml mlijeka , te umutiti. Promjesati brašno sa praskom sa pecivom, pa polako dodavati u smjesu uz miješanje. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg , te ih dodati u masu sa žumanjcima, te polako miješati kašikom. Uliti smjesu u namašćen i pobrašnjen pleh.
Biskvit peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni, peći 20-25 minuta.
Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom. Zatim dodati 125ml ulja i 125ml mlijeka , te umutiti. Promjesati brašno sa praskom sa pecivom, pa polako dodavati u smjesu uz miješanje. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg , te ih dodati u masu sa žumanjcima, te polako miješati kašikom. Uliti smjesu u namašćen i pobrašnjen pleh.
Biskvit peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni, peći 20-25 minuta.
2.
3.
Napraviti pudinge na standardan način. te ostaviti da se ohlade.
3.
Prije nego se pudinzi premazu , preko biskvita se može namazati džem, ja sam mazala džem od dunja i jako dobro se uklapao uz pudinge. Premazati biskvit pudinzima, te na kraju dodati slag kremu , od čokolade ili vanilije, u zavisnosti koji puding ste stavili prvi .
Nema komentara:
Objavi komentar