Sastojci
- 12 jaja
- 12 kasika secera
- 3 kasike ulja
- 12 kasika neskvika prosejanog
- 12 kasika brasna
- 3 praska za pecivo
- 1050 gr. kisele pavlake 20% masnoce
- 35o gr. kristal secera
- 15o gr. pecenih mlevenih lesnika /ja pekla/
- 400 gr. mlevene plazme
- 800 gr. slaga za premazivanje kora i ukrasavanje.
- 1/2 lit. cokoladnog mleka
Priprema
1.
4 jaja cela 4 kas.secera 1 kasika ulja mutiti mikserom i dodati prosejane 4 kas. brasna 4 kas. neskvika i 1 prasak za pecivo. Peci obavezno na pek papiru na 180 stepeni oko 10 min.Ovako ispeci i ostale dve.Posudu u kojoj se muti nema potrebe prati dok se ne umute sve kore. Pleh je 27 x 37cm.
2.
Umutiti 4oo gr. slaga sa 4 deci hladne vode .Pavlaku 1050 gr. sjediniti sa 35o gr. secera dodati 150 gr. mlevenih pecenih lesnika i 4oo gr. mlevene plazme i 4-5 kasika umucenog slaga.Fil lepo sjediniti varjacom.
3.
Uzeti jednu koru prevrnuti je onda tek skinuti papir preliti je sa 1/3 cokoladnog mleka staviti 1/3 fila pa 1/2 ulupanog slaga.Tako uraditi i sa drugom korom ,a na trcu samo preliti mlekom staviti fil sa plazmom i tortu okolo malo doterati premazati i poravnati. Ostaviti je u frizider da prenoci.
4.
Umutiti preostali slag 4oo gr. sa 4 deci hladne vode i zavrsiti tortu.Za kucnu varijantu ne treba toliko slaga za ukrasavanje.
Nema komentara:
Objavi komentar