četvrtak, 21. srpnja 2016.

Čokoladni griz

SASTOJCI
  • KREMA 1:
  • 400 ml mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 1 žlica ruma
  • 4 žlice griza
  • 3 žlice kokosa
  • KREMA :
  • 400 ml mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • 4 žlice griza
  • 1 žlica ruma
  • OSTALO:
  • kokos za posipati kolač

KREMA SA GRIZOM I KOKOSOM

1. Mlijeko i šećer stavite zakuhati.
2. U zakuhalo mlijeko dodajte griz i nastavite kuhati na srednjoj vatri na uobičajen način dok se ne zgusne.
3. Kada skinete sa vatre dodajte rum i kokos, te sve sjedinite.
4. Samo malo pouljite i razmažite ulje po dnu tepsije, zatim ulijte smjesu
5. Ostavite da stoji na sobnoj temperaturi dok pripremate drugu kremu.

Nema komentara:

Objavi komentar