- KORE (RAČUNAJTE 3 OVAKVE SMJESE):
- 4 bjelanjka veća
- prstohvat soli
- 100 gr šećera
- 45 gr oštrog brašna
- 30 gr gustina
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica octa
- 1 žlica ruma
- 80 ml ulja
- za treću kakao koru oduzeti 10 gr gustina i dodati 30 gr kakaa i 2 žlice ruma
- BRONHI KREMA:
- 1 l mlijeka
- 100 gr bijele čokolade
- 200 gr Bronhi bombona
- 2 vanilin šećera
- 100 gr oštrog brašna
- 100 gr gustina
- 150 gr omekšalog maslaca
- 300 ml slatkog vrhnja
- 4 listića želatine
- 70 gr čokolade za kuhanje
- ČOKO GLAZURA ZA BIJELE KORE:
- 170 gr čokolade za kuhanje
- 70 gr maslaca
- 3 žlice ulja
- ZAVRŠNA ČOKO GLAZURA:
- 230 gr čokolade za kuhanje
- 9 žlica ulja
- 2 žlice meda
RIPREMA BRONHI KREME
1. Započnite sa bronhi kremom da bi se hladila dok pripremate ostalo.
2. Od mlijeka odvojite sa strane 200 ml, a ostatak mlijeka stavite ugrijati sa bronhi bombonima, bijelom čokoladom i vanilin šećerom.
3. Miješajte dok se sastojci ne istope.
4. Ukuhajte ostatak mlijeka kojeg ste prethodno razmutili pjenjačom sa brašnom i gustinom.
5. Nakon što ste dobili gustu kremu, prebacite u drugu posudu i prekrijte površinu prozirnom folijom koju lagano pritisnete.
6. Ostavite da se dobro ohladi.
7. Nakon hlađenja izmiksajte kremu.
8. Dodajte izrađeni maslac, sjedinite.
9. Dodajte izmućeno slatko vrhnje u čvrsti snijeg, sjedinite.
10. Želatinu pripremite kako piše na vrećici i otopite u lončiću, preporučujem da vatru smanjite na minimum i lončić još podignete iznad držeći u zraku i mješajući, kada se istopi odmah ulijte u kremu i izmiksajte.
11. Kremu podijelite u tri jednake zdjelice.
12. U jednu zdjelicu umiksajte istopljenu čokoladu.
četvrtak, 21. srpnja 2016.
Super kremaste bronhi kocke
SASTOJCI
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar