četvrtak, 21. srpnja 2016.

Super kremaste bronhi kocke

SASTOJCI
  • KORE (RAČUNAJTE 3 OVAKVE SMJESE):
  • 4 bjelanjka veća
  • prstohvat soli
  • 100 gr šećera
  • 45 gr oštrog brašna
  • 30 gr gustina
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica octa
  • 1 žlica ruma
  • 80 ml ulja
  • za treću kakao koru oduzeti 10 gr gustina i dodati 30 gr kakaa i 2 žlice ruma
  • BRONHI KREMA:
  • 1 l mlijeka
  • 100 gr bijele čokolade
  • 200 gr Bronhi bombona
  • 2 vanilin šećera
  • 100 gr oštrog brašna
  • 100 gr gustina
  • 150 gr omekšalog maslaca
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 4 listića želatine
  • 70 gr čokolade za kuhanje
  • ČOKO GLAZURA ZA BIJELE KORE:
  • 170 gr čokolade za kuhanje
  • 70 gr maslaca
  • 3 žlice ulja
  • ZAVRŠNA ČOKO GLAZURA:
  • 230 gr čokolade za kuhanje
  • 9 žlica ulja
  • 2 žlice meda

    RIPREMA BRONHI KREME

    1. Započnite sa bronhi kremom da bi se hladila dok pripremate ostalo.
    2. Od mlijeka odvojite sa strane 200 ml, a ostatak mlijeka stavite ugrijati sa bronhi bombonima, bijelom čokoladom i vanilin šećerom.
    3. Miješajte dok se sastojci ne istope.
    4. Ukuhajte ostatak mlijeka kojeg ste prethodno razmutili pjenjačom sa brašnom i gustinom.
    5. Nakon što ste dobili gustu kremu, prebacite u drugu posudu i prekrijte površinu prozirnom folijom koju lagano pritisnete.
    6. Ostavite da se dobro ohladi.
    7. Nakon hlađenja izmiksajte kremu.
    8. Dodajte izrađeni maslac, sjedinite.
    9. Dodajte izmućeno slatko vrhnje u čvrsti snijeg, sjedinite.
    10. Želatinu pripremite kako piše na vrećici i otopite u lončiću, preporučujem da vatru smanjite na minimum i lončić još podignete iznad držeći u zraku i mješajući, kada se istopi odmah ulijte u kremu i izmiksajte.
    11. Kremu podijelite u tri jednake zdjelice.
    12. U jednu zdjelicu umiksajte istopljenu čokoladu.

Nema komentara:

Objavi komentar