četvrtak, 21. srpnja 2016.

Jadro kockice

SASTOJCI
  • KORE:
  • 600 gr brašna
  • 200 gr šećera
  • 2 jaja
  • 150 gr margarina
  • 2 dcl kiselog vrhnja
  • 1 prašak za pecivo
  • FIL:
  • 1,2 l mlijeka
  • 200 gr šećera
  • 10 žlica gustina
  • 200 gr margarina
  • 100 gr čokolade za kuhanje
  • šećer u prahu za posipanje

KORE KAO ZA MAĐARICU

1. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo.
2. Dodajte šećer, jaja, margarin sobne temperature, kiselo vrhnje i zamijesite.
3. Napravite valjak i podijelite na 5 jednakih dijelova od kojih napravite loptice.

4. Svaku lopticu izvaljajte na masnom papiru na veličinu tepsije, tako da prekrijete prozirnom folijom.
5. Preporučujem da prvo pripremite sve kore, a onda da ih pečete, jer se brzo ispeku, duže traje razvlačenje.
6. Svaku koru pecite na 170 stupnjeva, već kod pete minute pripazite da kora ne dobije boju, ovisi o pećnici.
7. Ostavite kore da se ohlade.

KREMA SA MLIJEKOM

1. Gustin i šećer pomiješajte sa 2 dcl mlijeka, ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. Kada mlijeko zakuha dodajte pripremljene sastojke i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Margarin sobne temperature izrežite u kremu i sjedinite.


Nema komentara:

Objavi komentar