- KORE:
- 600 gr brašna
- 200 gr šećera
- 2 jaja
- 150 gr margarina
- 2 dcl kiselog vrhnja
- 1 prašak za pecivo
- FIL:
- 1,2 l mlijeka
- 200 gr šećera
- 10 žlica gustina
- 200 gr margarina
- 100 gr čokolade za kuhanje
- šećer u prahu za posipanje
KORE KAO ZA MAĐARICU
1. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo.2. Dodajte šećer, jaja, margarin sobne temperature, kiselo vrhnje i zamijesite.
3. Napravite valjak i podijelite na 5 jednakih dijelova od kojih napravite loptice.
4. Svaku lopticu izvaljajte na masnom papiru na veličinu tepsije, tako da prekrijete prozirnom folijom.
5. Preporučujem da prvo pripremite sve kore, a onda da ih pečete, jer se brzo ispeku, duže traje razvlačenje.
6. Svaku koru pecite na 170 stupnjeva, već kod pete minute pripazite da kora ne dobije boju, ovisi o pećnici.
7. Ostavite kore da se ohlade.
KREMA SA MLIJEKOM
1. Gustin i šećer pomiješajte sa 2 dcl mlijeka, ostatak mlijeka stavite kuhati.2. Kada mlijeko zakuha dodajte pripremljene sastojke i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.
3. Ostavite da se ohladi.
4. Margarin sobne temperature izrežite u kremu i sjedinite.
Nema komentara:
Objavi komentar