četvrtak, 21. srpnja 2016.

Rolada od kestena i čokolade

SASTOJCI
  • ZA TIJESTO:
  • 500 gr kesten pirea
  • 3 žlice šećera
  • 4 žlice mljevenih oraha (badema ili lješnjaka)
  • 150 gr margarina
  • 1 žlica ruma
  • FIL:
  • 80 gr čokolade za kuhanje
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 150 gr margarina
  • GLAZURA:
  • 50 gr čokolade za kuhanje
  • 1 žlica vode
  • 1 žličica ulja
  • 40 gr margarina

TIJESTO SA KESTEN PIREOM

1. Margarin neka omekani na sobnoj temperaturi, pa ga dobro izradite sa šećerom.
2. Dodajte kesten pire, rum i na kraju orahe, sve sjedinite.
3. Stavite smjesu u frižider da se stegne, kako bi mogli lakše dalje raditi.
4. Kada se stegnulo smjesu stavite na masni papir, te prekrijte drugim masnim papirom i tijesto izvaljajte oklagijom.

ČOKOLADNI FIL

1. Dok je tijesto u frižideru odmah nastavite pripremati čokoladu, šećer u prahu i margarin istopite na pari.
2. Ostavite da se stegne, možete čak staviti u frižider, kako bi mogli lakše premazivati.
3. Kada se smjesa stegnula da se lijepo može premazivati, učinite to preko cijele površine tijesta.
4. Zarolajte tijesto, tako da si pomognete sa masnim papirom koji ćete lagano odizati.
5. Vratite u frižider da se steže.



Nema komentara:

Objavi komentar